Printer Friendly Version Амбасадор Горан Алексић се сусрео у Риму са послаником Европског парламента Марком Дреостом @ 26 November 2021 03:52 PM

17. новембар 2021. године

Амбасадор Републике Србије у Риму Горан Алексић састао се италијанским послаником Европског парламента Марком Дреостом, који обавља функцију заменика члана делегације Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање са Р. Србијом у Европском парламенту.

Том приликом амбасадор Алексић је информисао посланика Дреоста о актуелној фази приступних преговора РС са Европском унијом, као и о кључним реформским активностима и плановима Владе Републике Србије за наредни период. Истакао је значај који Р.Србија придаје даљем убрзању европског пута кроз отварање преговарачких кластера, у складу са оствареним напретком, који је препознат и у најновијем извештају Европске комисије. Изразио је захвалност Италији која, као приатељ проширења, пружа подршку и активно се залаже на свим нивоима за напредак РС и читавог региона.

Посланик Марко Дреосто је подвукао стратешку важност региона Западног Балкана и значај његовог прикључења ЕУ. Изразио је подршку европским интеграцијама Републике Србије и спремност да се на том плану настави сарадња. Саговорници су разменили мишљења о регионалној сарадњи на Западном Балкану и актуелној политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији.