Printer Friendly Version Susret ambasadora Aleksića sa učesnicima Foruma za mlade EU-Zapadni Balkan @ 26 November 2021 04:47 PM

26. novembar 2021. godine

 

Ambasador Republike Srbije u Rimu Goran Aleksić prisustvovao je danas završnici Foruma za mlade EU-Zapadni Balkan pod nazivom „Šta je Evropa?“, koji se održava u Rimu, od 22. do 26. novembra 2021. godine. Forum je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje R. Italije, uz učešće oko osamdeset izabranih studenata i postdiplomaca iz država članica EU i sa Zapadnog Balkana. O važnosti ovog skupa svedoči i lično učešće ministra inostranih poslova i međunarodne saradnje Luiđija di Maja, koji je bio inicijator navedenog foruma.

Ispred Evropske komisije na forumu je istupala potpredsednica Dubravka Šuica, koja je u kraćem razgovoru sa ambasadorom Aleksićem istakla značaj ove inicijative i doprinosa koji mlade generacije mogu da ponude budućoj viziji Evropske unije.

Republiku Srbiju predstavljali su studenti i postdiplomci Uroš Anđelković, Dragana Grahovac, Djordje Manov, Jovana Popova, Veljko Ristic.  Ovom prilikom ambasador Aleksić pozdravio je naše studente i uputio im srdačne čestitke na veoma uspešnom i zapaženom nastupu, kao i na doprinosu koji pružaju dijalogu mladih u okviru Konferencije o budućnosti Evrope.