Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Алексића са учесницима Форума за младе ЕУ-Западни Балкан @ 26 November 2021 04:54 PM

26. новембар 2021. године

Амбасадор Републике Србије у Риму Горан Алексић присуствовао је данас завршници Форума за младе ЕУ-Западни Балкан под називом „Шта је Европа?“, који се одржава у Риму, од 22. до 26. новембра 2021. године. Форум је организован под покровитељством Министарства иностраних послова и међународне сарадње Р. Италије, уз учешће око осамдесет изабраних студената и постдипломаца из држава чланица ЕУ и са Западног Балкана. О важности овог скупа сведочи и лично учешће министра иностраних послова и међународне сарадње Луиђија ди Маја, који је био иницијатор наведеног форума.

Испред Европске комисије на Форуму је иступала потпредседница Дубравка Шуица, која је у краћем разговору са амбасадором Алексићем истакла значај ове иницијативе и доприноса који младе генерације могу да понуде будућој визији Европске уније.

Републику Србију представљали су студенти и постдипломци Урош Анђелковић, Драгана Граховац, Ђорђе Манов, Јована Попова, Вељко Ристић. Овом приликом амбасадор Алексић поздравио је наше студенте и упутио им срдачне честитке на веома успешном и запаженом наступу, као и на доприносу који пружају дијалогу младих у оквиру Конференције о будућности Европе.