Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Aleksića sa evroposlanicom Danijelom Rondineli @ 29 November 2021 04:32 PM

29. novembar 2021. godine

 

Ambasador Republike Srbije u Rimu Goran Aleksić sastao se danas sa poslanicom Evropskog parlamenta i članom delegacije Odbora za stabilizaciju i pridruživanje sa R.Srbijom Danijelom Rondineli.

U srdačnom razgovoru upriličenom u Ambasadi R.Srbije u Rimu, ambasador Aleksić je predstavio rezultate reformskih aktivnosti Vlade Republike Srbije i aktuelni proces pristupnih pregovora sa EU. Izrazio je zahvalnost Italiji koja, kao prijatelj proširenja, podržava i aktivno se zalaže na svim nivoima i u okviru svih institucija EU, za valorizaciju napretka R. Srbije i čitavog regiona na evropskom putu. Istakao je činjenicu da je na bilateralnom planu Italija jedan od najznačajnijih ekonomskih i političkih partnera naše zemlje, te da Republika Srbija gaji snažan interes da se razvijeni i intenzivni odnosi unapređuju i u narednom periodu.

Poslanica Evropskog parlamenta Rondineli ukazala je na strateški značaj regiona Zapadnog Balkana za Italiju i EU. Obavestila je da delegacija Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropskog parlamenta s pažnjom prati sve aktivnosti koje Vlada Srbije sprovodi u procesu pristupnih pregovora, kao i reformske aktivnosti u oblasti vladavine prava. Rondineli je na kraju susreta izrazila otvorenost za nastavak i produbljivanje dijaloga na tom planu.