Printer Friendly Version Састанак амбасадора Горан Алексића са Паолом Де Нардисом, председником Института за политичке студије „Свети Пије V“ @ 2 February 2022 10:29 AM

 

Амбасадор Горан Алексић одржао је састанак са проф. Паолом Де Нардисом, председником Института за политичке студије „Свети Пије V“. Састанку су присуствовали и доценти са Универзитета Сапијенца, Ђордано Мерлико и Лука Алтери, уредници Часописа за политичке студије, посебне едиције Института. У срдачном разговору истакнута је важност сарадње Србије и Италије у области друштвених наука, у циљу бољег разумевања догађаја из историје и савремених тенденција. 

Институт за политичке студије „Свети Пије V“ објављује Часопис за политичке студије (Rivista di Studi Politici) који се бави различитим темама из области социолошких и политичких истраживања и савременим друштвеним феноменима.

Наредно издање Часописа за политичке студије биће посвећено теми распада Југославије, а амбасадору Горану Алексићу упућен је позив да буде гост на посебној промоцији у Риму која ће бити организована у наредном периоду за стручну јавност.