Printer Friendly Version Честитка председника Републике Италије @ 6 April 2022 02:59 PM

05.04.2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Републике Италије Серђа Матареле поводом победе на председничким изборима. У честитки се каже:

„Поводом Вашег реизбора желим да Вам упутим најсрдачније честитке Републике Италије и моје личне, као и жеље за успехом у извршењу важног задатка који Вам је поверио српски народ.

Верујем да ће у току Вашег другог мандата наше земље имати доста прилика да наставе да и даље консолидују билатерално партнерство, јачајући га у свим областима од заједничког интереса.

Италија ће се управо у контексту овог чврстог и дубоко укорењеног пријатељства и даље залагати у корист европског пута Србије, који такође остварује значајан напредак у процесу регионалног помирења, нарочито у оквиру дијалога са Приштином под окриљем Европске уније.

Константно поштовање принципа и оснивачких вредности Европске уније добија још већи значај и вредност у актуелном међународном контексту, обележеном неприхватљивом руском агресијом на Украјину.

У том смислу, желим да Вам поновим најискреније жеље за Ваше лично благостање и благостање свих грађана Републике Србије”, наводи се у честитки Серђа Матареле.

Извор/Фото: www.predsednik.rs