Printer Friendly Version Италија један од најважнијих политичких и економских партнера Србије @ 7 June 2022 08:27 AM

30. мај 2022.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Италије Карла Ло Каша.

Констатујући веома добре, стратешке односе, Селаковић је поручио да је Италија један од најважнијих политичких и економских партнера Србије. Министар је навео да то потврђују редовни сусрети на високом нивоу и, у том смислу, казао је да ускоро у Србији очекујемо шефа италијанске дипломатије Луиђија Ди Маја.

Шеф српске дипломатије подвукао је да је пуноправно чланство Србије у Европској унији приоритет наше спољне политике и стратешко опредељење, захваливши Италији на подршци коју нам на том путу пружа, као и на ставу министра Ди Маја, исказаном приликом отварања Кластера 4, да наша земља има пун потенцијал да напредује ка ЕУ.

Саговорници су разговарали и о стању дијалога Београда и Приштине, а министар Селаковић је поновио да је наш циљ постизање компромисног, одрживог и обострано прихватљивог решења, док понашање и поступци друге стране то не показују, као што је захтев Приштине за чланство у Савету Европе.

На крају, Селаковић је захвалио амбасадору Ло Кашу на веома запаженом ангажману, доброј сарадњи и унапређењу односа две земље током његовог мандата у Србији, и пожелео му успех и наставку каријере.

Извор/Фото: www.mfa.gov.rs