Printer Friendly Version Амбасадор Г.Алексић уручио дипломе полазницима семинара "Global challenges and EU policy making" у Фиренци @ 14 June 2022 09:09 AM

На позив генералног секретара Европског универзитетског института Марка Дел Пантеа, амбасадор Р.Србије у Риму Горан Алексић присуствовао је затварању семинара за младе дипломате "Global challenges and EU policy making", који је у сарадњи са Министарством за спољне послове и међународну сарадњу Р.Италије одржан у Фиренци, од 6. до 10. јуна о.г. Семинар су похађала и три представника Министарства спољних послова Р.Србије, којима су амбасадор Алексић и руководство Института уручили дипломе.

Амбасадор Г.Алексић је овом приликом обавио разговоре са председником Института Р.Дехаусом и генералним секретаром М.Дел Пантом, у оквиру којих су размотрене могућности за интензивирање сарадње Р.Србије са овом образовном институцијом. Представници Института су изразили опредељење и спремност за успостављање конкретнијих видова сарадње, укључујући и школовање и усавршавање младих људи из Србије.