Printer Friendly Version Ambasador G.Aleksić uručio diplome polaznicima seminara "Global challenges and EU policy making" u Firenci @ 14 June 2022 09:23 AM

Na poziv generalnog sekretara Evropskog univerzitetskog instituta Marka Del Pantea, ambasador R.Srbije u Rimu Goran Aleksić prisustvovao je zatvaranju seminara za mlade diplomate "Global challenges and EU policy making", koji јe u saradnji sa Ministarstvom za spoljne poslove i međunarodnu saradnju R.Italije održan u Firenci, od 6. do 10. juna o.g. Seminar su pohađala i tri predstavnika Ministarstva spoljnih poslova R.Srbije, kojima su ambasador Aleksić i rukovodstvo Instituta uručili diplome.

Ambasador G.Aleksić je ovom prilikom obavio razgovore sa predsednikom Instituta R.Dehausom i generalnim sekretarom M.Del Pantom, u okviru kojih su razmotrene mogućnosti za intenziviranje saradnje R.Srbije sa ovom obrazovnom institucijom. Predstavnici Instituta su izrazili opredeljenje i spremnost za uspostavljanje konkretnijih vidova saradnje, uključujući i školovanje i usavršavanje mladih ljudi iz Srbije.