Printer Friendly Version Учешће директора Института за упоредно право проф. др Владимира Чоловића на Генералној скупштини Међународног института за унификацију приватног права – UNIDROIT, Рим, 15. децембaр 2022. год. @ 16 December 2022 12:56 PM

Директор Института за упоредно право проф. др Владимир Чоловић представљао је Р.Србију на овогодишњем 81. редовном заседању Генералне скупштине Међународног института за унификацију приватног права – UNIDROIT, која је одржана 15. децембра 2022. год. у Риму. Р. Србија је чланица ове независне међувладине организације са седиштем у Риму од 2001. године.                                       

   

Током учешћа на Генералној скупштини UNIDROIT проф. Чоловић је разговарао са генералним секретаром Организације, проф. Ињасиом Тирадом и директором Библиотеке UNIDROIТ Бетином Максион у циљу разматрања могућности унапређења сарадње, посебно између двеју библиотека. Том приликом, проф. Чоловић је Библиотеци UNIDROIТ уручио одабране публикације и књиге у издању Института за упоредно право.

У склопу службене посете Риму, проф. др Чоловић се састао са амб. Алексићем, којом приликом је разговарано о плановима за успостављање и продубљивање обострано корисне институционалне сарадње између Института за упоредно право са институтима и универзитетима из Р. Италије.