Printer Friendly Version Učešće direktora Instituta za uporedno pravo prof. dr Vladimira Čolovića na Generalnoj skupštini UNIDROIT @ 16 December 2022 01:04 PM

Direktor Instituta za uporedno pravo prof. dr Vladimir Čolović predstavljao je R.Srbiju na ovogodišnjem 81. redovnom zasedanju Generalne skupštine Međunarodnog instituta za unifikaciju privatnog prava – UNIDROIT. R. Srbija je članica ove nezavisne međuvladine organizacije sa sedištem u Rimu od 2001. godine.

Tokom učešća na Generalnoj skupštini UNIDROIT prof. Čolović je razgovarao sa generalnim sekretarom Organizacije, prof. Injasiom Tiradom i direktorom Biblioteke UNIDROIT Betinom Maksion u cilju razmatranja mogućnosti unapređenja saradnje, posebno između dveju biblioteka. Tom prilikom, prof. Čolović je Biblioteci UNIDROIT uručio odabrane publikacije i knjige u izdanju Instituta za uporedno pravo.

U sklopu službene posete Rimu, prof. dr Čolović se sastao sa amb. Aleksićem, kojom prilikom je razgovarano o planovima za uspostavljanje i produbljivanje obostrano korisne institucionalne saradnje između Instituta za uporedno pravo sa institutima i univerzitetima iz R. Italije.