Printer Friendly Version Последњи испраћај прослављеног српског фудбалера и тренера Синише Михајловића @ 20 December 2022 04:08 PM

У Риму је у понедељак, 19. децембра, у Базилици Свете Марије, анђела и мученика одржан последњи испраћај прослављеног српског фудбалера и тренера Синише Михајловића. 

       

Том приликом, у име Републике Србије и највишег државног руководства обратио се министар спорта Зоран Гајић. Министар Гајић се у емотивном говору бираним речима осврнуо на живот и спортску каријеру Синише Михајловића, упутивши породици изразе дубоког саучешћа у име председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Србије и српског народа.

Централну службу у Базилици водио је кардинал Матео Марија Зупи, заједно са епископом аустријско-швајцарским, италијанским и малтешким Андрејем Ћилерџићем, који се потом обратио у име СПЦ и патријарха Порфирија.

Испраћају Синише Михајловића присуствовало је руководство Фудбалског савеза Србије, Црвене звезде, некадашњи саиграчи Синише Михајловића, бројни српски фудбалери који живе и раде у Италији, као и представници Амбасаде Р. Србије у Риму и Амбасаде Р.Србије при Светој Столици, на челу са амбасадорима Гораном Алексићем и проф. др Симом Аврамовићем.