Printer Friendly Version Poslednji ispraćaj proslavljenog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića. @ 21 December 2022 09:02 AM
U Rimu je u ponedeljak, 19. decembra, u Bazilici Svete Marije, anđela i mučenika održan poslednji ispraćaj proslavljenog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića. 
 
 
Tom prilikom, u ime Republike Srbije i najvišeg državnog rukovodstva obratio se ministar sporta Zoran Gajić. Ministar Gajić se u emotivnom govoru biranim rečima osvrnuo na život i sportsku karijeru Siniše Mihajlovića, uputivši porodici izraze dubokog saučešća u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i srpskog naroda.
 
Centralnu službu u Bazilici vodio je kardinal Mateo Marija Zupi, zajedno sa episkopom austrijsko-švajcarskim, italijanskim i malteškim Andrejem Ćilerdžićem, koji se potom obratio u ime SPC i patrijarha Porfirija.
 
Ispraćaju Siniše Mihajlovića prisustvovalo je rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije, Crvene zvezde, nekadašnji saigrači Siniše Mihajlovića, brojni srpski fudbaleri koji žive i rade u Italiji, kao i predstavnici Ambasade R. Srbije u Rimu i Ambasade R.Srbije pri Svetoj Stolici, na čelu sa ambasadorima Goranom Aleksićem i prof. dr Simom Avramovićem.