Printer Friendly Version U Ambasadi Srbije u Rimu održan koncert i prijem za dijasporu @ 8 March 2023 02:00 PM

U Ambasadi Republike Srbije u Rimu 18. oktobra 2022. godine održan je koncert soprana Dragane Moles, koji je pratio prijem priređen u čast srpske dijaspore. U uvodnom govoru, ambasador Goran Aleksić je pozdravio naše građane, koji žive i rade u Rimu i okolini, a posebno mlade koji ovde studiraju i koji su se ovom prilikom odazvali u velikom broju.

Pred brojnom publikom, sopran Dragana Moles, u pratnji pijaniste Danijela Đulija Molesa, otpevala je neke od najlepših starogradskih i napolitanskih pesama, a u izvođenju poslednjih numera, pridružila se i ćerka bračnog para, Isidora Moles. Muzika koja je ovom prilikom izvedena, izazvala je emocije kod publike, koja se spontano pridružila pevanju.

Ambasada Republike Srbije izražava zadovoljstvo zbog prijatne atmosfere koja se osećala tokom čitave večeri u druženju sa našom dijasporom, posebno imajući u vidu da smo zbog poznatih okolnosti u prethodnom periodu bili sprečeni da češće organizujemo naše susrete.

Prijemu su prisustvovali i ambasador R.Srbije pri Svetoj Stolici i Malteškom viteškom redu, NjE Sima Avramović i izaslanik MO potpukovnik Branimir Marković.