Printer Friendly Version Отправник послова a.i. Татјана Гарчевић у интервјуу за недељни италијански лист ”Панорама” @ 20 March 2023 03:47 PM

Отправник послова a.i. Амбасаде Републике Србије у Републици Италији Татјана Гарчевић дала је интервју уочи одржавања Пословно научног форума ”Србија-Италија” 21-22. марта 2023. коме ће присуствовати и Министар спољних послова Р. Италије А. Тајани, за италијански недељник ”Панорама”, један од најтиражнијих недељних листова који покрива актуелна дешавања из Европе и света, из домена политике, друштва и економије.

Говорећи у интервјуу за Панораму, отправник послова a.i. Т. Гарчевић, истакла да је економска билатерална сарадња између Р.Србије и Р.Италије веома жива, а партнерски дијалог конструктиван и на високом нивоу. Гарчевић је овом приликом поручила и да Р. Србија веома цени допринос Р. Италије у очувању мира на Западном Балкану, нарочито у заштити православних цркава и манастира, као што је Манастир Високи Дечани, један од најлепших споменика српског средњовековног културног наслеђа под заштитом Унеска.

Чланак је објављен у штампаном издању недељника, док се онлајн издању интервјуа може приступити на следећем линку:

https://www.panorama.it/abbonati/politica/geopolitica-nei-balcani