Printer Friendly Version Stipendije za pohađanje Letnjeg kampa srpskog jezika u Nišu, od 28.jula do 6.avgusta 2023. godine @ 12 May 2023 01:31 PM

Akademska srpska asocijacija iz Niša ove godine u periodu od 28. jula do 6. avgusta organizuje Letnji kamp srpskog jezika u Nišu.

Asocijacija poziva sve pripradnike srpske dijaspore, kao i ljubitelje srpskog jezika, kulture i tradicije, starosti od 18 do 25 godina, da se prijave i pohađaju ovaj letnji kamp. Cilj kampa jeste učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva sveta. Učesnici će, pored učenja i usavršavanja srpskog jezika, biti  u prilici da uče o srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji kroz različite radionice (istorijska, folklorna, sportska, radionica starih zanata, veronauke i psihološko savetovanje itd.), a takođe će se upoznati sa znamenitostima Niša, Vranja i okoline.Po završetku, svi učesnici će dobiti potvrde o pohađanju letnjeg kampa koje izdaje Akademska srpska asocijacija. Akademska srpska asocijacija je akreditovana škola srpskog kao zavičajnog jezika od strane Agencije za kvalifikacije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i ima blagoslav Sinoda Srpske pravoslavne crkve.

Svi zainteresovani mogu da se prijave do 31. 5. 2023. godine putem sajta

https://asasocijacija.com/prijava-ucenika-za-letnji-kamp-srpskog-kao-zavicajnog-jezika/

 ili da popune prijavu i pošalju je na imejl: asasocijacija@gmail.com sa naslovom "Prijava - letnji kamp".

Više informacija pronaći i na sledećem linku:
https://asasocijacija.com/poziv-za-letnji-kamp-2023-srpskog-kao-zavicajnog-jezika/?script=lat