Printer Friendly Version Српска допунска школа - Свечана додела ђачких књижица у Амбасади Р. Србије у Риму @ 20 June 2023 08:45 AM

 

У Амбасади РС у Риму 15. јуна свечано су додељене ђачке књижице првој генерацији ученика српске допунске школе на даљину у Риму, која је први пут организована на јурисдикционом подручју Амбасаде.  

Свечана додела књижица почела је химном „Боже правде“, коју су отпевали ђаци, уз клавирску пратњу једне од ученица Теодоре Гали. Уз књижице, Амбасада је ђацима и учитељици уручила пригодан поклон – књигу поезије Десанке Максимовић „Сва лица љубави“, двојезично издање, као и слатко-слани пакет српских производа, после чега је уследило послужење у организацији Амбасаде.

Отправник послова a.i. Татјана Гарчевић пожелела је деци и родитељима срећан завршетак школске године, захвалила се деци на њиховој вољи да одвоје време за учење и неговање српског језика и ћириличног писма, српске културе и историје, а учитељици Магдалени Доневској на њеном преданом раду и ентузијазму којим је додатно мотивисала ђаке.