Printer Friendly Version Учешће Заштитника грађана Р.Србије на међународној конференцији „Улога омбудсмана у свету“ @ 20 October 2023 12:28 PM

 

Отправница послова Татјана Гарчевић примила је данас у просторијама Амбасаде заштитника грађана Р.Србије г. Зорана Пашалића, који учествује на међународној конференцији „Улога омбудсмана у свету: између реалности и могућности“. Конференција се одржава у Парламенту Италије, 21. и 22. септембра 2023. године у организацији региона Лацио, Регионалног савета и Конференције законодавних скупштина регија и аутономних италијанских округа.

Дводневни скуп подељен је у четири тематске целине - омбудсман као мост између грађана и локалних власти, дигитална трансформација, људска права у време глобалних криза, право на здравље. Учешће су узели бројни представници канцеларија заштитника грађана из Европе и света и домаћих националних и регионалних канцеларија, укључујући и из региона Лацио.

Приликом сусрета отправнице послова Татјане Гарчевић и г. Зорана Пашалића разговарано је о билатералној сарадњи са Р.Италијом, као изузетно значајним билатералним партнером, укључујући и у области сарадње Канцеларије заштитника грађана Р.Србије са институцијом омбудсмана Р.Италије.