Printer Friendly Version Састанак са представником WFP Е. Пијаном у Амбасади Р. Србије у Риму @ 10 November 2023 09:07 AM

У конструктивном разговору отправнице послова а.и. Т. Гарчевић и првог саветника И. Скочајић са Енриком Пијaном, представником World Food Programme (WFP) задуженим за односе са владама, обострано је констатовано да постоји простора за унапређење сарадње WFP и Р. Србије, нарочито после прве донације која је упућена 2022. године Јужном Судану и Чаду.

Е. Пијано је посебно истакао значај који би за WFP имало ангажовање младих и експерата из различитих области из Р. Србије. Упознао је саговорнице о већ постојећим пројектима WFP и позвао Р. Србију да учествује у њима. Посебно се осврнуо на актуелне кризне регионе које захтевају ургентну реакцију глобалне заједнице, а то су Палестина (Газа), Сирија, Либија и Јужни Судан.

Са наше стране исказана је начелна спремност за продубљивањем сарадње и учешћем у пројектима у којима Р. Србија може да допринесе својим експертским капацитетима и контрибуцијама у остваривању циљева WFP.