Printer Friendly Version Sastanak sa predstavnikom WFP E. Pijanom u Ambasadi R. Srbije u Rimu @ 10 November 2023 09:17 AM

U konstruktivnom razgovoru otpravnice poslova a.i. T. Garčević i prvog savetnika I. Skočajić sa Enrikom Pijanom, predstavnikom World Food Programme (WFP) zaduženim za odnose sa vladama, obostrano je konstatovano da postoji prostora za unapređenje saradnje WFP i R. Srbije, naročito posle prve donacije koja je upućena 2022. godine Južnom Sudanu i Čadu.

E. Pijano je posebno istakao značaj koji bi za WFP imalo angažovanje mladih i eksperata iz različitih oblasti iz R. Srbije. Upoznao je sagovornice o već postojećim projektima WFP i pozvao R. Srbiju da učestvuje u njima. Posebno se osvrnuo na aktuelne krizne regione koje zahtevaju urgentnu reakciju globalne zajednice, a to su Palestina (Gaza), Sirija, Libija i Južni Sudan.

Sa naše strane iskazana je načelna spremnost za produbljivanjem saradnje i učešćem u projektima u kojima R. Srbija može da doprinese svojim ekspertskim kapacitetima i kontribucijama u ostvarivanju ciljeva WFP.