Printer Friendly Version Република Србија завршила председавање Европском регионалном групом ФАО, 18. децембра 2023. године @ 19 December 2023 08:31 AM

У седишту Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО), 18. децембра 2023. године одржано је последње заседање Европске регионалне групе ФАО у овој години, на коме је завршено шестомесечно председавање Р. Србије Групом.

Испред Амбасаде Р. Србије у Риму присуствовали су И. Скочајић, први саветник у функцији председавајућег и В. Тодоровић, саветник. На састанку су излагали Набил Ганги, заменик представника у Регионалној канцеларији за Европу и Централну Азију у Будимпешти, који је информисао о предузетим корацима у вези са организацијом наредног 34. заседања Европске регионалне конференције, планиране за мај 2024.г  у Молдавији. Имајући у виду недавно одржано 174. заседање Савета ФАО, генерални секретар Савета Ракеш Мату изложио је кратак осврт уз напомену да је оснивање Канцеларије за омладину и жена, један од највећих успеха Савета, чија имплементација се очекује у наредном периоду.

 

Након стручних говора представника појединих Комитета, председавајућа И. Скочајић се захвалила свим чланицама ЕРГ на њиховом доприносу у раду током последњих шест месеци, истичући да се Р. Србија трудила да буде добар координатор, посебно када је било тешко постићи консензус. Након упућених честитки Р. Словачкој на преузимању функције председавајућег ЕРГ, уприличен је мањи коктел на коме је служено италијанско вино које производи српска држављанка М. Цветић.