Printer Friendly Version Republika Srbija završila predsedavanje Evropskom regionalnom grupom FAO, 18. decembra 2023. godine @ 28 December 2023 01:32 PM

U sedištu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), 18. decembra 2023. godine održano je poslednje zasedanje Evropske regionalne grupe FAO u ovoj godini, na kome je završeno šestomesečno predsedavanje R. Srbije Grupom.

Ispred Ambasade R. Srbije u Rimu prisustvovali su I. Skočajić, prvi savetnik u funkciji predsedavajućeg i V. Todorović, savetnik. Na sastanku su izlagali Nabil Gangi, zamenik predstavnika u Regionalnoj kancelariji za Evropu i Centralnu Aziju u Budimpešti, koji je informisao o preduzetim koracima u vezi sa organizacijom narednog 34. zasedanja Evropske regionalne konferencije, planirane za maj 2024.g  u Moldaviji. Imajući u vidu nedavno održano 174. zasedanje Saveta FAO, generalni sekretar Saveta Rakeš Matu izložio je kratak osvrt uz napomenu da je osnivanje Kancelarije za omladinu i žena, jedan od najvećih uspeha Saveta, čija implementacija se očekuje u narednom periodu.

 

Nakon stručnih govora predstavnika pojedinih Komiteta, predsedavajuća I. Skočajić se zahvalila svim članicama ERG na njihovom doprinosu u radu tokom poslednjih šest meseci, ističući da se R. Srbija trudila da bude dobar koordinator, posebno kada je bilo teško postići konsenzus. Nakon upućenih čestitki R. Slovačkoj na preuzimanju funkcije predsedavajućeg ERG, upriličen je manji koktel na kome je služeno italijansko vino koje proizvodi srpska državljanka M. Cvetić.