Printer Friendly Version Делегација Р. Србије на министарском састанку Међународне организације за вино и винову лозу @ 12 April 2024 06:33 PM

Делегација Р. Србије, предвођена амбасадором Mирјаном Јеремић, учествује на тродневном министарском састанку Међународне организације за вино и винову лозу (OIV), који се одржава у регији Франћакорта, 11-13. априла 2024. године. Састанак је организован од стране министра пољопривреде, прехране и шумарства Р. Италије Ф. Лолобриђиде у светлу обележавања стогодишњице постојања Oрганизације за вино и винову лозу. У присуству председника Организације Л. Моја и генералног дирекора Џ. Баркера, најављена је прослава поменутог великог јубилеја, која ће се одржати у Дижону, Француској, у октобру ове године.  

Овом приликом Њ.Е. амбасадор Јеремић се у свом обраћању захвалила домаћину на гостомпримству и истакла кључну улогу коју Међународна организација за вино и винову лозу игра у промовисању одрживости, квалитета и изврсности у производњи и трговини вина широм света.
 

 

Учесници су имали прилику да посете неке од најпознатијих винарија у овој регији, познатој по изради пенушавог вина. Састанак се завршава у суботу, 13. априла, присуством на свечаном отварању једног од највећих светских сајмова вина -VinItaly, на којем традиционално учествују винари из Р. Србије.