Printer Friendly Version Delegacija R. Srbije na ministarskom sastanku Međunarodne organizacije za vino i vinovu lozu @ 12 April 2024 06:41 PM

Delegacija R. Srbije, predvođena ambasadorom Mirjanom Jeremić, učestvuje na trodnevnom ministarskom sastanku Međunarodne organizacije za vino i vinovu lozu (OIV), koji se održava u regiji Franćakorta, u periodu od 11-13. aprila 2024. godine. Sastanak je organizovan od strane ministra poljoprivrede, prehrane i šumarstva R. Italije F. Lolobriđide u svetlu obeležavanja stogodišnjice postojanja Organizacije za vino i vinovu lozu. U prisustvu predsednika Organizacije L. Moja i generalnog direkora Dž. Barkera, najavljena je proslava pomenutog velikog jubileja, koja će se održati u Dižonu, Francuskoj, u oktobru ove godine.

Ovom prilikom Nj.E. ambasador Jeremić se u svom obraćanju zahvalila domaćinu na gostomprimstvu i istakla ključnu ulogu koju Međunarodna organizacija za vino i vinovu lozu igra u promovisanju održivosti, kvaliteta i izvrsnosti u proizvodnji i trgovini vina širom sveta.

Učesnici su imali priliku da posete neke od najpoznatijih vinarija u ovoj regiji, poznatoj po izradi penušavog vina. Sastanak se završava u subotu, 13. aprila, prisustvom na svečanom otvaranju jednog od najvećih svetskih sajmova vina -VinItaly, na kojem tradicionalno učestvuju vinari iz R. Srbije.